Всеукраїнський фестиваль науки – 2023

Упродовж травня у Львівському національному університеті ім.Івана Франка відбувався Всеукраїнський фестиваль науки – 2023. У рамках відзначення фестивалю Наукова бібліотека Університету організувала низку заходів, зокрема лекції, виставки екскурсії тощо.
6 травня учні старших класів львівських шкіл серед інших локацій Університету мали нагоду завітати до найдавнішої книгозбірні України, дізнатися цікавинки з історії Бібліотеки та взяти участь у вікторині. Переможці отримали пізнавальні призи, що стануть у пригоді під час навчання та майбутніх наукових пошуків.
Продовжила фестивальні заходи Університету Всеукраїнська науково-практична конференція “Бібліотечна справа і зовнішні виклики початку 2020-х років: нові пріоритети в роботі бібліотек та бібліотечній освіті”, що упродовж 11–12 травня об’єднала колег з різних куточків України у дискусіях навколо актуальних проблем сьогодення у сфері освіти та культури.
Культурологічні дискусії академічної громади продовжила лекція Марини Олійник, етнографині, кандидатки історичних наук, наукової співробітниці ІМФЕ ім. М.Т.Рильського НАН України. У рамках заходу присутні мали нагоду прослухати лекцію «Вишиванка: на межі між забороною і модою», а також докладніше дізнатися від майстрині Тетяни Зез про дослідницький етнографічний проєкт за збіркою “Українські народні узори”, що упорядкувала Ольга Косач-Кривинюк.
15 травня у рамках фестивалю науки у головному читальному залі було розгорнуто виставку, присвячену 175-літтю від початку виходу у світ першої газети українською народною мовою “Зоря Галицька”. А науковим коментарем до виставки став Міждисциплінарний семінар “Modus legendi”, який був присвячений проблемам просвіти та ролі газети в освітніх процесах. У рамках семінару директор НБ Олександр Седляр прочитав лекцію “Газета “Зоря Галицька” у дискусії про розвиток просвіти народу”.
Також гості Фестивалю науки мали нагоду поринути у часи італійського гуманізму. У рамках Міждисциплінарного семінару Verbum et Scriptum завідувач відділу рукописних, стародрукованих та рідкісних книг ім. Ф.П.Максименка
Ільків-Свидницький прочитав лекцію “Петрарка. Історія одного бестселера XVI ст.”
Фестиваль науки завершується, проте не наукові дискусії та пошуки. Тож запрошуємо всіх охочих брати участь у наших заходах.
Стежте за анонсами!